15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Интервю с изпълнителния директор на Vertex Алесандро Пекорели на техния ICO Aftermarket

Пазарът на ICO е пълен с вълнуващи проекти, които звучат така, сякаш ще бъдат следващото голямо нещо. Въпреки това повечето се провалят. Успелите наистина са забележителни, но е трудно да се разграничат тези, които имат огромен потенциал, от тези, които ще успеят. Точно това има за цел да направи Vertex. Въз основа на неговия механизъм за проверка, Върх стартира ICO вторичен пазар, който ще позволи на хората да купуват в ICO, които имат най-голям шанс за успех. Настигнахме Алесандро Пекорели, за да видим как точно проектът планира да направи това чрез своята платформа и използването на собствена монета Vertex.

връх ico

Извънборсовият пазар на Vertex

Биткойн преследвач: „Vertex.market е извънборсова платформа и ще предлага токени, преди те да бъдат изброени на борсите, в момента, в който приключи ICO“ какво означава това? Означава ли това, че те купуват% от всички ICO токени и продават на по-висок курс, за да реализират печалба, преди да бъдат изброени на борсата?

Алесандро Пекорели: Vertex инвестира пари (токени, fiat, VTEX) в нови проекти, които планират да проведат ICO. Vertex има споразумение за продажба след ICO, че ние сме първите, които получаваме токени и ще стартираме продажбата в момента, в който приключи ICO. По принцип отброяването им свършва, нашите стартират.

Купуваме например за токени на стойност 600’000 USD на цена, която е значително по-ниска от публичната цена. По същия начин, както ангелският инвеститор купува дял от компания за 20 цента, ако инвестира по време на „в гаража на мама“, докато след като бъде регистриран в NYSE, това струва 20 USD.

Проверка

Пр.н.е.: „Да проверим ICO“ какви са критериите за подбор? Има ли абсолютни критерии „НЕ“?

AP: Няма такова нещо като КРИТЕРИЙНИЯ СПИСЪК, но имаме план от 6 стъпки. По-подробните критерии се основават на опита в инвестициите на Venture и ангелите и високо опитни инвеститори и техните екипи ще оценят тези ICO много подробно и ние например трябва да се срещнем лично с екипа. Без, няма инвестиция. Със сигурност няма да докосваме инвестиции, свързани с хазарт, алкохол и тютюн, или нещо, което е от сенчест бизнес сектор като проституция / ескорт и т.н..

Кой инвестира?

Пр.н.е.: Ако USP е, че сме проверили ICO от професионални инвеститори; кои са инвеститорите? защо потенциалният клиент трябва да вярва в способността си да преглежда ICO над своите или това, което чете онлайн?

AP: Някои от инвеститорите са видими на нашия уебсайт (vertex-capital), докато други не. Потенциалният среден инвеститор в ICO не е инвеститор на пълен работен ден и няма екипа, нито опита в оценката на бизнеса. Например: страхотен проект, който е невероятен и може да промени света, но докато го провеждате през 2 юридически офиса, и двамата казват, че няма да работи в голям мащаб (по каквито и да са правни причини). Ние не инвестираме. Може би говорим с екипа и виждаме как да го накараме да работи законно. Средният инвеститор би имал, без да осъзнава, че е инвестирал в проект без бъдеще. Има толкова много страхотни идеи наоколо. Те са били и преди. Но една идея и продукт са 2 напълно различни неща. Основна част от нашата оценка отива да подчертае екипа и собствениците на ICO и да види как те реагират на промените в околната среда. Както каза Дарвин, тези, които приемат най-бързо, печелят. Не най-силната. Това е много добра философия в оценката на компанията.

Съхранение на токени на платформата

Пр.н.е.: Когато потребителите купуват жетоните, те ги притежават – има ли вертекс портфейл за съхранение или това е по преценка на купувача?

AP: Има много страхотни портфейли с токени erc20, които могат да обработват 90% от ICO токените. Ще разработим портфейл през следващата година, но портфейлът ни е съсредоточен повече върху това, да използва вградеността и оценката на токените и новините, вградени в портфейла, отколкото просто да улесни вашите лични ключове.

Ако въпросът е да видим дали имаме уеб портфейл, вграден в нашия уебсайт. Отговорът е НЕ. никога не държим личните ключове на потребителя. Също така, портфейлът VTEX, който ще бъде разположен през 2019 г., няма да има ключове някъде на сървър на вертекс, но винаги локално и просто достъпен за потребителя.

KYC

Пр.н.е.: В нормален процес казвате, че потенциалният купувач трябва да създаде профил и да премине през KYC за ВСЯКА конкретна ICO, в която желае да инвестира. Това означава, че VERTEX съхранява информацията в своя VERTEX профил и дава възможност на хората да купуват в множество ICO, преминаващи през KYC процес веднъж. Как работи това?

AP: Потребител преминава през KYC с нас 1 път. Тъй като притежаваме токените, които препродаваме, имаме 0 задължения и KYC на основната ICO, която продаваме, изобщо няма значение, а се отчитат само правилата и разпоредбите на юрисдикцията, в която се намираме. Така че, Потребител А създава профил при нас и получава одобрение за KYC, което означава, че потребителят може да закупи всяка отделна ICO, която някога продаваме, без допълнително одобрение от KYC.

Купуване на токени, преди да излязат на пазара

Пр.н.е.: Vertex ще продава и ICO жетони, които не са отишли ​​на публична продажба, вярно ли е?

AP: Това е дългосрочната (в крипто света 1.5y) цел. Към момента имаме доста идеи, които предстоят, и ще инвестираме в тях. Ако виждаме шанс сами да ги финансираме (не винаги има смисъл), ние финансираме собствениците на 100% и ще предоставим токени публично само чрез vertex.market. Искам да спомена, че за повечето проекти това не би било добре, тъй като се нуждаете от потребителска база / общност, но с токени за сигурност, които вероятно изпреварват помощните токени, повечето продажби ще бъдат частни, тъй като компаниите не искат много инвеститори в ранния етап. Продажбата на маркера за сигурност е съвсем различен сценарий, тъй като можете да стартирате приложението си напълно отделно от маркера, тъй като то няма никаква връзка и е само част от собствеността. Например, компания, която стартира ICO на маркера за сигурност, може да има 2 различни токена на помощни програми, които се пускат безплатно до потребителите, тъй като те няма да се нуждаят от средства за конкретното си приложение, а само за самия бизнес. Ето как сега работи светът на инвестициите.

ICO ценообразуване на платформата Vertex

Пр.н.е.: VERTEX споменава, че клиентите ще получат преференциални цени за потребителите, дори по-добри от оригиналната ICO цена в някои случаи. Как VERTEX постига това?

AP: Купуваме на ниско и продаваме по-високо. Нашият бизнес модел е прост: вместо да залагаме на жетони, стрелящи през покрива до 20 / 30x първоначалната стойност. Ние по-скоро правим 40-50% на знак, но систематично. Това се дължи и на „не хазартния“ характер на нашите инвеститори. В някои случаи Vertex също ще може да купува токени под пазарната цена, като в този момент потребителите на платформата ще могат да се насладят на част от отстъпката.

Няма обява в Vertex

Пр.н.е.: ICO, счетени за подходящи, получават VERTEX печат за одобрение и безплатно включване в платформата. Тук може ли да се очаква печалба? Има ли разходи за ICO за включване във Vertex?

AP: Никой не влиза в списъка на vertex.market, това е най-добрата част от системата. Не можете да си купите малка обява. Единственият начин, по който вашето ICO се озовава на нашата платформа, е, че сте преминали нашите критерии за оценка, получихме, да речем, 1 милион щатски долара във финансиране и сега ние ви помагаме да прокарате вашето ICO.

Средният инвеститор може да види, че ако vertex инвестира, някой поне е направил дължимата грижа. Ако сложим 1 милион USD, защо не бихте сложили 100 USD? Повечето оценки сега могат да бъдат закупени по някакъв начин и честно казано, те просто ви казват колко страхотни са нещата, но те самите рискуват ли? Как можете да се доверите на рейтинг, който човекът, който го оценява и му дава 5, не се инвестира сам?

Печалби

Пр.н.е.: Vertex заявява, че ще „подпомогне финансирането на проекти с по-голяма вероятност за успех, произвеждайки възвръщаемост на инвестициите“, означава ли това, че единствените му мотиви са финансови или оценява качеството на даден проект и способността да предизвика промени? дори да е може би NFP?

AP: Ние сме управлявана от печалба компания с инвеститори, които искат да печелят пари. Готовността за извършване на измами и риск за тяхната репутация е изключително ниска, така че като цяло върховете са от социалната страна на спектъра. Нито един от нашите инвеститори не е толкова гладен за пари, че някога да нарушим етичните си ценности и вярата в крипто пазара. Определено искаме да помогнем на общността. Увеличаването на криптопространството и задействането му е абсолютната цел на Vertex, но не бихме го направили, ако това би означавало да харчим 2 милиона долара всяка година без никаква възвръщаемост. Така че, ако мога да го изразя в цифри, върхът е като 30% печалба, 70% мотивация на общността. Очите ни определено не са само как да спечелим най-много пари за най-кратко време. Това е напълно в разрез с нашата философия. Не бихме създали платформа, която дава на всички справедлив достъп и намаляваме печалбите си с потенциални 1000%, ако не мислим за работата за общността. Не забравяйте, че бихме могли просто да разместим страхотните токени, които приземяваме, и да ги продадем на борсата за много повече, отколкото на нашата платформа. Но ние не го правим! никога няма да направим това. Нито един токен, притежаван от vertex, няма да бъде продаден на борсата.

Vertex Coin

Пр.н.е.: Vertex казва, че ще използва fiat, трябва ли да купите Vertex с Fiat, след което да купите ICO с Vertex? Наистина ли има нужда от Vertex Coin? Ако да какво? Какво е да спре някой да гледа какво е изброено на сайта им и да купува токените другаде (ако приемем, че са налични другаде)

AP: VTEX може да бъде закупен на множество борси. Къде ги купувате и на каква цена е бизнесът на купувачите. Ние продаваме ICO за фиксирана сума VTEX по време на цялото предлагане. И така, премахваме нестабилността от дадена оферта. Така че хората, които искат да инвестират в ICO, са далеч по-добре да правят това с VTEX, отколкото с която и да е друга валута. Ще има и други платформи, които продават същите жетони като нашата, въпреки че досега не знаем за такива и ICO, с които ще работим, ще обсъждаме подобна конкуренция, но не сме против. Продаваме на справедлива цена и мисля, че това ще бъде достатъчна причина да купуваме от нас.

Портфейл Vertex

Пр.н.е.: Vertex заявява, че потребителите ще пазят средствата си в собствените си портфейли; кой портфейл? такъв, който сте проектирали или си партнирате с друг портфейл и ако да, кой?

AP: Всеки портфейл, съвместим с ERC20, може да съдържа всеки ERC20 токен. MyEtherWallet.com може да съдържа VTEX жетони. Можете да използвате всеки портфейл, който имате (дневник, Trezor, Metamask и др.) И да държите вашите VTEX токени там, заедно с всичките ви други алткойни и Ethereum жетони. За да закупите токени от нашата платформа, не е нужно да ни изпращате определен брой токени преди покупката, а само по време на поръчката за покупка, изпращате като 100 VTEX до нас и получавате веднага жетона, който искате да купите.

Минимални инвестиции в ICO

Пр.н.е.: Vertex ще инвестира минимум 500 000 USD; това във всички ICOS, които се вземат на борда, или това е нетната стойност на инвестициите?

AP: Това е на ICO. Но това е нещо, което може да сме по-гъвкави. Например, познавам страхотна ICO, която се нуждае от финансиране от 2,5 милиона и се нуждае от публиката в нея. И така, защо бихме купили 20% от жетоните? Това е лошо за икономиката. 1 инвеститор (без значение дали крипто или акции) няма да притежава повече от 3-5% от нищо. Това е огромен риск за компанията и влага много сила в няколко ръце. Не искаме да създаваме това с нашите основни ICO.

Демократична платформа

Пр.н.е.: Vertex казват, че няма да позволят „огромни поръчки, които биха поставили всички символи в ръцете на няколко потребители“ – какво означава това? какъв е максимумът, който потребителят може да купи?

AP: Това все още не е дефинирано, но ще използваме здравия разум. Мисля, че като правило можем да кажем, че 1 потребител не може да купи повече от 1% от нашите акции. Така поне разпределяме нашата 1 инвестиция в 100 по-малки. Това също е чудесно за ICO. Отново, едно от най-лошите неща е да имаш 1 човек с твърде много символи. Ако 1 човек продава 2% от жетоните на борса наведнъж, това е достатъчно, за да се понижат цените с 90% и в ранен етап от списъка това е краят на проекта. Запасените акции / жетони едва се връщат.

Правна рамка

Пр.н.е.: Коя юрисдикция търси Vertex за ICO, които ще купи?

AP: Ако дадена компания се намира в Швейцария, ние гарантираме, че е извършена правилна правна работа, преди да се инвестира в самата Швейцария. Че ICO е свършила работата си, за да се увери, че няма да има правни проблеми. След това има общата легитимност на нещата. Ако някой създаде символ, с който можете да си купите хероин, ние няма да разговаряме с него, нито да инвестираме в неговия знак.

Разработване на продукти на Vertex

Пр.н.е.: Колко далеч е действителният продукт?

AP: Продуктът е в процес на разработка. Харесва ми този въпрос, защото е изключително важен.

Планираме алфа версия на нашата платформа да работи на тестова мрежа по време на публичното предлагане (началото на нея). В края на нашия ИТС очакваме той да е готов за някаква незначителна употреба и 2-3 месеца след като ИТС е завършен, той трябва да работи напълно с основните си функции.

Причината, поради която все още се нуждаем от милиони, за да го разработим, е, че софтуерът обикновено струва около 10 пъти повече, за да работи в продължение на 5 години, колкото струва първоначалната разработка. Това дори е консервативно.

Наличието на солиден продукт, използван от 1 милион потребители, е огромно предизвикателство както в софтуерната архитектура, така и в хостинга. И така, софтуерът, който сега пускаме по време на ИТС, ще трябва да премине през множество подобрения, за да се превърне в най-модерната сигурна платформа, като например някои крипто борси вече са.

Като пример: създаването на обмен на Binance със сигурност не е струвало повече от 100 000 USD. Нейните 3 разработчици работят в продължение на 3 месеца и вие имате първата размяна и стартиране. Правенето на това, което е сега, с всички интерфейси, администраторски табла и т.н. струва със сигурност на година 3-5 милиона щатски долара, ако не и много повече.

На всичкото отгоре ще разработим и нови функции като портфейла и платформата за онлайн гласуване за нашия токен Vertex Premium, който стартираме след 1 година за нашите партньори. Технически този софтуер може да се продава на други компании и може да се превърне във втори бизнес на вертекса, но тъй като не е свързан с VTEX токен, засега оставяме по-задълбочени обяснения.

Такса за производителност на Vertex

Пр.н.е.: Каква е 20% такса за изпълнение? кой плаща това? 20% от какво?

AP: Това е свързано с фонда и това се плаща от инвеститорите във фонда. Трябва да се плати управление на фонд. Повечето фондове начисляват такса за управление (2%) + такса за изпълнение от 20%. Така че, ако имате инвестиция от 1 милион долара във фонда с 10% печалба. Вашите такси са 20K (такса за управление) + 20k (такса за изпълнение). Ние просто таксуваме такса за изпълнение (както сега) и такса за управление може да бъде отказана, ако имате портфейли VTEX в портфейла си.

Развитие на портфейла на Vertex

Пр.н.е.: Vertex state има за цел да разработи мобилен и настолен портфейл, така че кой препоръчвате в краткосрочен план?

AP: MyEtherWallet.com или Metamask, комбинирани с Ledger устройство. Не всяка ICO се нуждае от собствен портфейл. Не забравяйте, че почти всеки портфейл е софтуер и може лесно да бъде хакнат и се е случвало много пъти в миналото. НИКОГА не бих използвал портфейл на трета страна, който не се поддържа от голяма общност за разработка на софтуер и има силен опит в сигурността. И така, портфейлът ни най-вероятно ще бъде по-скоро комбинация от myetherwallet.com със собствен софтуер, който не отваря врати, за да получи частните ключове, тъй като те ще се съхраняват отделно.

За повече информация относно Vertex, моля, посетете vertex.market

Previous Post
Jogo Pragmático
Next Post
Законно ли е залагането на биткойни?