15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://harowo.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Малта прилага нов закон за игрите, засягащ операторите на хазарт от разстояние

Малта прилага нов закон за игрите, засягащ операторите на хазарт от разстояние

Малтийското правителство започна да прилага новия Закон за игрите в страната от 2018 г. – който ще обедини няколко регулаторни закона за хазарта в един – на 1 август.

Играчите на онлайн казина могат да станат свидетели на някои промени в любимите си хазартни центрове, базирани в Малта. От 1 август 2018 г. новият Закон за хазартните игри от 2018 г. влезе в сила за отдалечените игрални оператори на Малта, седмици след като парламентът на страната прие третото и последно четене на новите правила за играта на 9 май същата година.

Нови правила в сила

Според Malta Gaming Authority (MGA), новият закон ще „издигне юрисдикционния профил на Малта от регулаторна гледна точка“ чрез засилване на надзорните правомощия на MGA, включително правила относно прането на пари и борбата с финансирането на тероризма (AML / CFT) усилия. Освен това законът обхваща правила, свързани със съмнителни транзакции със спортни залагания и уреждане на мачове.

Законът за хазарта предвижда правила за защита на уязвимите от хазарт. От една страна, Законът строго забранява на операторите да предлагат, примамват или подтикват непълнолетно лице – лица под 18-годишна възраст – да участват в каквато и да е форма на услугата за залагане.

Освен това назначеният министър на хазартния сектор ще установи параметри и условия за предпазване на рисковите и проблемните комарджии от по-нататъшно увреждане.

Освен това, Законът за игрите носи пълна отговорност за защита на средствата на играчите на хазартните оператори и трети страни, участващи в съответствие с Наредбите за защита на играчите на Малта от 2018 г. и други приложими закони.

Силвио Шембри, парламентарен секретар по финансовите услуги, цифрова икономика, & Иновация, каза:

„Бих искал да благодаря на MGA за придвижването на регулаторната програма за игралните услуги напред, както и за идентифицирането на области за по-нататъшно и непрекъснато усъвършенстване. MGA периодично ще преглежда регулаторните показатели на сектора и самата рамка и ще съветва правителството за постигането на целите му, като се фокусира основно върху защитата и целостта на потребителите. “

Операторите, които не се придържат към тези и други разпоредби на закона, могат да бъдат глобени до 1 милион евро, до шест години лишаване от свобода или и двете. По същия начин Законът декларира, че устройства, машини и пари, използвани или ще бъдат използвани за извършване на престъпления, ще бъдат конфискувани в полза на MGA.

Малко забавяне на изпълнението

Новият Закон за хазарта би променил правната рамка, свързана с хазарта. Освен това законът ще замени и обедини съществуващия Закон за лотариите и другите игри, Правилника за дистанционните игри от 2014 г. и Регламента за игрите за умения от 2016 г..

Хийтклиф Фаруджа, изпълнителен директор на MGA, каза:

„Днес бележи един от най-важните в историята на MGA. Години упорита работа най-накрая дават резултат. Бих искал да благодаря на всички, участващи в реализирането на новата регулаторна рамка, по-специално на моя предшественик [г-н] Джоузеф Кусчиери за предвидливостта да инициира този проект. Парламентарен секретар … Шембри и малтийското правителство като цяло за постоянната им подкрепа и ангажираност, и особено служителите на MGA за безмилостната им работа при разработването и прилагането на новия правен режим. “

Раздел Шембри заяви през март:

„Правителството иска да гарантира, че игралната индустрия продължава да се управлява отговорно, честно и без престъпна дейност, така че малтийската юрисдикция да осигурява безопасна и добре регулирана среда, в която индустрията също може да се развива и иновации.“

Преди държавите-членки да могат да наложат нов закон, свързан с информационните услуги, тя първо трябва да премине през процеса на Информационната система за техническо регулиране в съответствие с Директивата на Европейския съюз (ЕС) 2015/1535 „определяща процедура за предоставяне на информация в областта на техническите регламенти и на правилата за услугите на информационното общество. “

След като мандатните от Европейския съюз закони принудиха първоначално предвиденото прилагане на Закона за хазарта в отдалечени казина от 16 юли до повече от две седмици по-късно, той ще обхване наземните казина от януари 2019.

Междувременно разработчикът на игри Stakelogic създава офис в Малта, за да достигне до пазарите в средиземноморската островна държава, както и до тези в Швеция, Дания, Обединеното кралство и по-далеч.

Next Post
Стабилните криптовалути като средство за размяна